En hier is het dan... Geezer Agency!

Written By:

Ruben Gees

July 22, 2020

Als oprichter van Geezer Agency ben ik best fier dat Geezer Agency eindelijk is gestart. Eindelijk zijn we midden augustus 2019 al begonnen met een eerste klant Raskenlund, die we ondersteunen met hun marketing- en sales uitdagingen.

Wat is Geezer Agency?

Na meer dan 10 jaar in de start- en scale-up industrie te hebben gewerkt, zie ik nog steeds te veel bedrijven worstelen met hun marketing- en sales inspanningen. In België, en misschien in Europa in het algemeen, zijn er maar een handvol mensen die dergelijke organisaties van onderaf weten op te bouwen. Ik heb het ondertussen twee keer mogen doen en heb de learnings in een model gegoten die voor elk bedrijf toepasselijk is.

Onze missie is vrij eenvoudig: we willen de gaten tussen marketing en verkoop opvullen door binnen uw organisatie schaalbare bedrijfsprocessen in te richten. Simpel gezegd, moeilijker gedaan.

Wat kan ik van Geezer Agency verwachten?

Op een saaie Ryanair vlucht, half november, opende ik mijn Notes app, en begon ik te denken... Als ik een blog zou schrijven, wat zouden dan de onderwerpen zijn... Dit is het lijstje dat ik bedacht.

 1. Operationeel: Agile Marketing (het uitvoeren van marketing sprints, campagnes)
 2. Tactisch: Samenstelling van het marketingteam
 3. Operationeel: inkomende cadences / sequenties + wolving
 4. Strategisch: het RAD model
 5. Tactisch: value ladders
 6. Tactisch: buyer journeys
 7. Tactisch: sales funnels
 8. Operationeel: hoe bouw ik een goede sales funnel?
 9. Tactisch: SaaS geautomatiseerde funnel marketing
 10. Strategisch: het belang van partners
 11. Operationeel: hoe haal je het meeste uit een handelsbeurs.
 12. Tactisch: hoe start je met video?
 13. Operationeel: hoe ziet een goede nieuwsbrief er uit.
 14. Tactisch: welke verhalen vertel ik.
 15. Operationeel: growth hacking tools (zapier, SpyFu, Phantom Buster)
 16. Operationeel: CRM-systemen, het belang van tagging
 17. Strategisch: hoe bereken je jouw 'total addressable market'
 18. Operationeel: hoe te winnen met LinkedIn Ads
 19. Operationeel: hoe te winnen met Google Ads
 20. Operationeel: hoe te winnen met Facebook Ads

Ik realiseerde me, hier moet ik iets mee doen. Dit zijn praktische vragen die waarschijnlijk elke CEO zich stelt en ik kan hier op antwoorden.

Een week om georganiseerd te geraken

Ik wist dat het starten van een bedrijf mijn volledige focus nodig zou hebben. Dus trok ik alleen naar een vakantiehuisje in Spanje om te herbronnen, een beetje zoals Facebook vroeger een vakantiehuisje huurde om werk gedaan te krijgen. In het laagseizoen kan je er eigenlijk niets doen buiten te werken. En 's middags kan je genieten van je lunch in de zon.

Geezer? Wat is dat?

Een Geezer is Brits jargon voor een kerel, maar eigenlijk is dat niet belangrijk. Ik ben recht voor de raap, en bind er niet graag doekjes om. Ik zou kunnen doen alsof ik iemand anders ben door een pak en een stropdas te dragen (en volgens Neil Patel, een van mijn influencers, zou ik meer geld kunnen vragen door dat te doen), maar dat is niet waar ik voor sta. Authenticiteit is belangrijk als ondernemer. Je voordien als iemand anders houdt niemand lang vol. Voor de hiphopliefhebbers onder ons ben ik ook een grote fan van The Streets en zoals je weet gebruikt Mike Skinner het woord de hele tijd in zijn teksten. Tot slot kom ik uit de Belgische stad Leuven, waar iedereen een bijnaam heeft. Het staat zelfs in onze toeristische gids. Iedereen in Leuven heeft wel een bijnaam, en de mijne is Gees of Geezer.


Dit is mijn eerste bericht en een kennismaking met Geezer Agency. Er zal nog veel meer komen in de komende week en ik hoop dat ik binnenkort ook wat video's zal publiceren.


Cheers!